Shakespeare Burlesk

In ‘Shakespeare Burlesk’ kan je proeven van 7 stukken van William Shakespeare. De verhalen uit die stukken zijn herleid tot hun essentie en worden gespeeld en verteld door telkens een andere groep acteurs. Maar liefst 16 spelers zetten meer dan 60 personages op scène en dan hebben we het nog niet over de zijsprongetjes van de ceremoniemeesters, de reclamejongetjes en het koor.

‘Burlesk’ betekent dat je uitvergroot wat je toont. In deze voorstelling betekent dit dat we, naast de inhoud van de stukken, ook het spel uitvergroten: er wordt aan- en uitgekleed dat het een lieve lust is.  De verpakking van spelers en stukken wisselt voortdurend. We maken er een spektakel van.

Maar dat betekent niet dat we de essentie van de stukken niet respecteren. Julia en haar Romeo blijven de tragische geliefden die ze al meer dan 400 jaar zijn. Hamlet is de twijfelaar die net als andere personages in zijn verhaal ten onder gaat aan verraad en onmacht. De getemde Feeks plooit zich naar de grillen van haar man en Lady Mc Beth probeert mee te genieten van de carrièreplanning van haar man. De stukken kennen hun verloop zoals Shakespeare ze heeft verteld. Dat betekent niet dat wij met dat verloop niet af en toe aan de haal gaan.

Kortom: Shakespeare op een manier zoals u hem zelden hebt zien spelen. Shakespeare voor een publiek dat tegen een stootje kan.

 

Cast: Cardon Dominique, De Bruyne Mathilde, De Craene Thibault, Delie Ann, Demeester Kurt, Ideler Bart, Labbeke Sabine, Naessens Jozefien, Naessens Ute, Peleman Martin, Stubbe Ebe, van Hezel Arthur, Van Nevel Johan, Vanlierde Saskia en Verschueren Eva

 

Reserveer tickets

10, 11, 12, 18 en 19 november 2016 om 20u.

13 november 2016 om 15u.

AuteurBewerking door Frank Degruyter
RegieFrank Degruyter

Kom naar Teater2000

Met dank aan onze sponsors

https://www.feriados.be
Teater 2000 vzw

Baron de Gieylaan 119
9840 De Pinte