Burlesque

Seizoen 2023 - 2024

De actie speelt zich af ten huize Franky en Jenny Dendooven.

Op het eerste gezicht een perfect gelukkig koppel maar schijn bedriegt. Dat wordt al snel duidelijk wanneer de kersverse buurman Etienne Verplancke op een nogal onchristelijk uur bij zijn nieuwe buurman aanbelt. Hij doet een ontdekking die niet zonder gevolgen blijkt.

De misverstanden stapelen zich op en het gaat ‘Van kwaad naar erger’.

Cast: Luc Pannekoeke, Jo Vannevel, Lore Neefs, Tine Afschrift, Sofie Keignaert.

De Golf

DE GOLF

regie: Ingrid Roets

maart 2024

 

‘De Golf’ is gebaseerd op een waar gebeurd verhaal dat plaats had in 1969 op een school in Palo Alto, Californië, USA.
Frank De Belder, leraar geschiedenis in een middelbare school, behandelt in zijn lessen de tweede wereldoorlog en de vernietiging van de joden. Wanneer zijn leerlingen beweren dat zoiets nu onmogelijk zou zijn, besluit hij te starten met een sociaal experiment.
De leerlingen gaan zo op in het experiment dat 'De Golf' een onvoorziene wending neemt…

Cast: Tejater 2000 Jong Geweld
René De Clercq, Marle De Meulemeester, Gust Lekens, Klara Lekens, Nic Martens, Ute Naessens, Lore Neefs, Julia Sonneville, Sander Reyns, Zoë Thoeye, Kenny Vande Velde, Maya Van Geertruy, Dora Vanhee, Elisa Vanheertum, Arthur van Hezel, Igor Van Parys en Niels Vlerick.

ZINGARATE

regie: Dirk Crommelinck

mei 2024

 

Een spektakel in openlucht. 

Bereid je voor op een uniek ‘middeleeuws vracht-wagenspel’ op drie vrachtwagens. Als publiek reis je mee in een kleurrijk avontuur van goedhartige, maar heftige smeerlappen uit ‘een stad van alle tijden’ waar geweld, religie en liefde zich onontwarbaar verstrengelen.

Hoe ga je om met gebroken liefde? En hoe sta je aan het bed van iemand die op sterven ligt?

Donatella wil haar leven omgooien. Weg van fictie, terug naar de realiteit. Uiteraard staat Vincent te popelen om een handje te helpen met haar verhuis. Net dan valt de verhuiswagen in panne… Gelukkig kan Lars mee inspringen. Hij heeft ook een vrachtwagen, maar jammer genoeg ligt zijn moeder op sterven. Compleet onverwacht duikt ook Mario op, de ex van Donatella.

Welke keuzes maken ze? Zijn gedeukte vriendschapsbanden bestand tegen twijfels? En past je hele leven echt in één doos?

De getormenteerde stedelingen zijn doordrenkt van gevloek en frustraties, maar zijn altijd eerlijk en grappig. Ze trekken je mee in bad om samen met hen te ontdooien en te proberen om al die nijpende en ongemakkelijke situaties uit te zweten.

Zingarate is Italiaans voor ‘zware kloterijen’ en klinkt als een woeste ode aan de Italiaanse opera Rigoletto en massa's italiaanse films uit de jaren 70.

Of zie het als een Vlaamse mix van 'zingen en karate'.

 

In 2017 speelde Compagnie Cecilia deze voorstelling met groot succes.

Teater 2000 mag als eerste niet professionele gezelschap deze voorstelling ook spelen.

Cast: nog te bepalen.

Kom naar Teater2000

Met dank aan onze sponsors

https://www.feriados.be
Teater 2000 vzw

Baron de Gieylaan 119
9840 De Pinte